Eerste blik op toneelstuk Harry Potter and The Cursed Child

© www.HarryPotterthePlay.com

Op Pottermore (de Harry Potter website van JK Rowling) werd de eerste affiche onthuld voor het Harry Potter toneelstuk dat in het najaar van 2016 tal van Londense zalen zal vullen. Maar wat weten we nu voorlopig over de spin-off van Rowlings levenswerk?

Volgend jaar wordt een fantastisch jaar voor Harry Potter-fans, want vijftien jaar na Harry Potter and the Sorcerer’s Stone in 2001 worden Potterfanatici beloond voor hun geduld met enerzijds de film Fantastic Beasts and Where to Find Them, over de fictieve ontdekkingsreizen van schrijver Newt Scamander die de magische wezens op zijn pad bestudeerd en er een boek over schrijftt. En anderzijds het toneelstuk Harry Potter and The Cursed Child, waarvan het eerste artwork werd gereleaset.

Eerste blik op toneelstuk Harry Potter and The Cursed Child
© YouTube

Geen prequel, geen Rowling

De geestelijke moeder van tovenaarsleerling Harry Potter kondigde eerder vandaag aan op haar Facebookpagina dat ‘Harry Potter and the Cursed Child’ het achtste verhaal zal zijn in de wonderlijke wereld van Zweinstein en van start zal gaan op de moment waar het laatste boek geëindigd is.

Rowling moest verscheidene keren brutaal de hoop van fans de kop indrukken op Twitter om te vermelden dat het géén prequel zou worden van het Harry Potterverhaal. Rowling maakt trouwens ook geen onderdeel uit van het schrijversteam van het toneelstuk (Jack Thorne en John Tiffany), maar heeft wel inspraak op het script ervan. De producerrol is dan weer weggelegd voor Sonia Friedman.

Twee delen

De geïllustreerde poster toont een kleine jongen die zich verschuilt in iets wat op een gevleugeld, bolvormig vogelnest lijkt. Harry Potter-fans zien meteen de gelijkenis tussen de bol stro en de Gouden Snaai (Golden Snitch), het kleinste balletje uit zwerkbal dat goud is en de grootte heeft van een walnoot.

De affiche onthult ook dat het verhaal in twee delen is gesplitst (Part I & Part II), een opvallende beslissing die de tweedeling overneemt van de Twilight, Harry Potter en The Hunger Games-films.

Albus

Wat producers nog meer verraden is dat het verhaal zal draaien rond Harry’s zoontje Albus Severus. Het is niet moeilijk om je in te beelden dat het erg lastig is voor een kind om te leven onder het juk van één van de grootste tovenaars die ooit geleefd heeft (zijn vader Harry). De synopsis belooft verder dat het stuk een spannend relaas wordt waarin vader en zoon ontdekken dat onheil soms op de loer ligt op de meest onverwachte plekken.

De try-outs vinden al plaats in juni 2016 in het Londense Palace Theatre. De vroegste voorstellingen zijn gepland voor september 2016. Je kan jezelf tot 25 oktober registreren voor priority booking, die 28 oktober zal starten. Meer informatie vind je op www.HarryPotterthePlay.com.

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content