Video | Podium

“De Notenkraker” in nieuw balletjasje

In Antwerpen vond gisteren de première plaats van “De Notenkraker”. Het ballet van Vlaanderen stak de klassieker van Tjaikovski in een nieuw jasje, met moderne kostuums en heel wat acteerwerk. Er gingen al meer dan 15.000 tickets de deur uit.

Het ballet vertelt het verhaal van Clara, die van haar exentrieke oom een pop krijgt, een notenkraker. Aan het einde van het verhaal wordt de pop een prins, en trouwt hij met Clara. Normaal gezien blijft de pop ook echt een pop tot op het einde, maar hier is de notenkraker een danser geworden.

“De Notenkraker” speelt nog tot 31 januari in de stadsschouwburg in Antwerpen, en verhuist daarna naar de opera in Gent.

In Antwerpen vond gisteren de première plaats van “De Notenkraker”. Het ballet van Vlaanderen stak de klassieker van Tjaikovski in een nieuw jasje, met moderne kostuums en heel wat acteerwerk. Er gingen al meer dan 15.000 tickets de deur uit. Het ballet vertelt het verhaal van Clara, die van haar exentrieke oom een pop krijgt, een notenkraker. Aan het einde van het verhaal wordt de pop een prins, en trouwt hij met Clara. Normaal gezien blijft de pop ook echt een pop tot op het einde, maar hier is de notenkraker een danser geworden. “De Notenkraker” speelt nog tot 31 januari in de stadsschouwburg in Antwerpen, en verhuist daarna naar de opera in Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content