Amelie Albrecht wint als eerste vrouw Humo’s Comedy Cup

© /

Amelie Albrecht heeft woensdag, als eerste vrouw ooit, de Humo’s Comedy Cup gewonnen. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Jens Dendoncker.

De 25-jarige Amelie Albrecht haalde het op het podium van een volle Arenbergschouwburg van Jasper Posson en Sander VDV. In totaal deden zo’n honderd aspirant-comedians mee.

Volgens de jury was het ‘een heel sterke en gevarieerde editie met een nieuwe generatie stand-up comedians’. De jury koos voor Amelie ‘omdat ze hen het hardst deed lachen’. Voor Humo’s Comedy Cup waren zowat honderd stand-upcomedians ingeschreven, die zich in verschillende voorrondes moesten bewijzen.

Albrecht, die dit jaar toerde als een van de Young Ones in het spoor van ervaren comedyrot Steven Mahieu, omschrijft zichzelf als ‘een ongemotiveerde postbode met maar twee interesses, namelijk: Duvel. Haar hond en het bier. Een quarterlife-crisis zal haar niet overkomen, dat is te vermoeiend, zegt ze steevast. Het liefst van al zou ze gewoon elke maand geld krijgen, maar zo werkt het niet. Dus doet ze maar comedy’.

Albrecht volgt Jens Dendoncker op, die na zijn overwinning twee jaar geleden niet alleen zijn eigen zaalshow lanceerde, Bang van Dendoncker, maar ook en vooral de presentatie op zich nam van Hoe zal ik het zeggen? Het programma, waarvan nu het tweede seizoen wordt uitgezonden, won vorige maand een International Emmy Award. Voor Dendoncker wonnen onder anderen William Boeva, Bart Cannaerts, Gunter Lamoot en Lukas Lelie de Comedy Cup al.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content