Xperia Play: gamen en bellen

In april brengt Sony Ericsson na veel speculaties en geruchten in Europa nu écht de Xperia Play op de markt.

Uniek aan de smartphone is dat hij een op de PlayStation Portable geïnspireerde spelconsole bevat. Onder het 4″ aanraakscherm zit een uitschuifbaar bedieningspaneel met daarop een D-Pad, twee analoge aanraakzones, de vier bekende PlayStationknoppen en twee schouderknoppen.

Qua design houdt het toestel het midden tussen de begin vorig jaar verschenen Sony Xperia 10 en de PSPgo. De Xperia Play draait op Android 2.3 (Gingerbread) en heeft toegang tot een uitgebreide applicatiebibliotheek. Bij lancering zijn een vijftigtal speltitels beschikbaar – van Assassin’s Creed over Need for Speed tot De Sims.

Reuzehandig: als u tijdens het spelen plots telefoon krijgt of een sms wilt beantwoorden, worden alle game-instellingen automatisch opgeslagen. Verder is het toestel compatibel met het DLNA-protocol voor het draadloos streamen van content en beschikt hij over een 5.1 megapixels camera met flits/video light. De batterij gaat in stand-by 425 uur mee en laat toe non-stop vijf uur en half te gamen. De prijs is nog onbekend.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content