Turntable.fm voorlopig niet meer toegankelijk in Europa

Voor online muziekliefhebbers was het het snoepje van de week, maar de wetten op het auteursrecht zorgen ervoor dat Turntable.fm in Europa al niet meer toegankelijk is.

Turntable.fm kan je zien als een kruising tussen een chatbox, een game en internetradio. In verschillende kamers luisteren gebruikers naar muziek, die gekozen is door andere bezoekers. Mensen in de kamer kunnen bij elk liedje stemmen of ze het nummer ‘Lame’ dan wel ‘Awesome’ vinden. Dj’s die ‘awesome’ nummers draaien, scoren punten. Ontzettend verslavend, neem het van ons aan. Op korte tijd vergaarde de betaversie van de site zo’n 140.000 gebruikers.

Voorlopig is het echter uit met de pret. Turntable.fm werkt volgens de Amerikaanse DMCA-wetgeving wat de auteursrechten betreft, en die regels gelden niet in Europa. Sinds dit weekend is de site bij ons niet meer toegankelijk. “We doen ons best om jullie zo snel mogelijk binnen te krijgen”, schrijft CEO Billy Chasen.

Of dit op korte termijn zal lukken, is nog maar de vraag. Elk land heeft namelijk zijn eigen wetgeving voor copyright. Afgaand op de heel stroeve lancering van muziekdienst Spotify, lijkt ook Turntable.fm een lange calvarietocht te wachten te staan. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content