The Ocarina of Time: Terugkeer van een Nintendoklassieker

De heruitgave van de Nintendoklassieker The Ocarina of Time, het bekendste deel uit de Zelda-reeks, is geen exacte kopie van de origineleversie uit 1998, ook al loopt het er inhoudelijk en verhaaltechnisch grotendeels mee gelijk.

Achtergrond Acteur Robin Williams (Good Morning Vietnam, Mrs. Doubtfire, One Hour Photo) was in 1987 een zodanig grote fan van het avontuurlijke The Legend of Zelda-rollenspel dat hij en zijn vrouw twee jaar later hun dochter Zelda Rae Williams doopten. Schitterende reclame, moet Nintendo gedacht hebben. Vader en dochter worden momenteel dan ook opgevoerd als hoofdrolspelers in de Europese tv-campagne die de herlancering van het bekendste deel uit de Zelda-reeks, The Ocarina of Time, voor de draagbare 3DS-console ondersteunt.

Verhaal Het spel is geen exacte kopie van de originele Nintendo 64-versie uit 1998, ook al loopt het er inhoudelijk en verhaaltechnisch grotendeels mee gelijk. Hoofdfiguur Link moet nog steeds elk hoekje en kantje in het mythische koninkrijk Hyrule uitkammen en de megalomane plannen van booswicht Ganondorf proberen te dwarsbomen. Daarvoor moet de speler onder meer kerkers doorzoeken, magische voorwerpen verzamelen, puzzels oplossen, ten strijde trekken tegen allerlei voetvolk en sp(r)ookjesachtige eindbazen én door de tijd reizen.

Update Grafisch werd de game volledig opgepoetst, waardoor de omgevingen, animaties en personages scherper en kleurrijker ogen dan ooit. De toevoeging van het stereoscopische 3D-effect – waarvoor u op 3DS geen bril nodig heeft – maakt dat je soms in de game wordt ondergedompeld, maar is vaak ook overbodig. Bij de besturing werd het aanraakscherm perfect geïntegreerd. Ook de bewegingsgevoelige gyroscoop van het 3DS-toestel wordt knap ingeschakeld bij onder meer het mikken met pijl en boog, op voorwaarde dat u het 3D-effect uitzet.

Verdict Deze Nintendoklassieker heeft de tand des tijds wonderwel weerstaan. Wie de game vroeger nog gespeeld heeft, zal zeker de geïntegreerde alternatieve Master Quest-modus op prijs stellen. Maar: de titel is bovenal perfect om nieuwe spelers tot deze roemrijke spelreeks te introduceren. Zonder meer het knapste 3DS-spel tot nog toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content