The Elder Scrolls V: Skyrim: Fantastische gamle

Magische toverspreuken, mythologische wezens en een vuurspuwend drakenleger maken de dienst uit in het rollenspel ‘Skyrim’.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Multi ? Bethesda

GAMEPLAY 9 ? GRAFIEK 8 ? GELUID 8

Achtergrond

Om van Skyrim te kunnen genieten is het niet verplicht om het voorgaande deel, Oblivion (2006), gespeeld te hebben. Dit is geen sequel pur sang, maar wel een volledig nieuw hoofdstuk binnen de fantasierijke The Elder Scrolls-reeks. De speler start als een gevangene op weg naar zijn executie in een door een burgeroorlog verscheurd koninkrijk. Het uiterlijk, geslacht en ras van de antiheld kan de gamer helemaal zelf bepalen.

Wereldredder

De protagonist behoort tot de laatste bloedlijn der drakendoders. Hij is door de goden uitverkoren om het op te nemen tegen Alduin, een kolossale draak die de ambitie heeft om samen met zijn drakenleger de wereld naar de verdoemenis te schroeien.

Zo ver het oog reikt Verhaal, personages en sfeer dompelen de speler onder in een multiculturele mythologische spelwereld. De door meer dan honderd grafici met de hand vormgegeven weelderige omgeving van bossen, kerkers, kastelen en grotten kan op elk moment vrij doorkruist worden in de zoektocht naar extra avonturen en uitdagingen.

Verdict

Op de eentonige zwaardgevechten na verveelt The Elder Scrolls V: Skyrim geen seconde. De onvoorspelbaarheid, uitgestrekte omgeving, keur aan attributen en gaven én de eindeloze speelduur maken dit zonder twijfel het knapste rollenspel van de voorbije vijf jaar.

Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content