Straffe compactcamera’s

Olympus breidt haar Superzoom compactcamera-serie uit met twee modellen.

Olympus breidt deze week haar Superzoom compactcamera-serie uit met de SZ-30 MR en de kleinere SZ-20. Vooral het eerste model blinkt uit met zijn indrukwekkende specificaties. Het apparaat heeft een 24x groothoekzoom (25-600 millimeter) en is in staat om extreme close-ups te maken of te focussen op onderwerpen die zich op grote afstand bevinden.

De verlichte 16 megapixels CMOS-sensor minimaliseert beeldruis bij het maken van opnames bij valavond, ’s nachts of in slecht verlichte ruimtes. Dit is voorlopig de eerste en enige compactcamera die HD-videobeelden kan schieten in 1080p. Sterker nog: de MR in het typenummer staat voor multirecording, wat betekent dat u tegelijkertijd kunt filmen én foto’s nemen.

Een ander leuk snufje is de Pet Detective, waarmee de hoofden van honden en katten herkend worden en het toestel deze automatisch vastlegt wanneer de dieren in de lens kijken. Bovendien kan de SZ-30 MR ook 3D-foto’s nemen en is hij compatibel met Eye Fi-geheugenkaarten waarmee beelden draadloos naar uw computer verstuurd kunnen worden. De prijs van de SZ-30 MR bedraagt 349 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content