Sony voert MiniDisc af

Het zat er al lang aan te komen, en eerlijk gezegd dachten we dat het al lang gebeurd was, maar toch: in september zullen de allerlaatste MiniDisc Walkmans worden gemaakt.

De MiniDisc werd in 1992 met veel poeha door Sony gelanceerd als zijnde een verbeterde versie van de cd. De schijfjes waren kleiner, en hadden een veel grotere opslagcapaciteit. Het was ook relatief makkelijk om eigen muziek of data op te slaan op MiniDisc.

Het formaat is enkel in Japan echt succesvol geworden. In Amerika was er scherpe concurrentie van het gelijkaardige DCC (van Philips), en ook de meeste platenlabels stapten niet mee in het verhaal. De MiniDisc-spelers zijn ook altijd relatief duur gebleven in vergelijking met cd-apparatuur.

Toen eind jaren ’90 de beschrijfbare cd’s doorbraken, en zeker toen later onder meer de MP3-spelers en USB-sticks op de markt kwamen, was de MiniDisc helemaal ten dode opgeschreven. Sinds 2007 produceerde Sony nog maar een type speler, en ook dit apparaat heeft volgens de website Crunchgear nu helemaal afgedaan. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content