Snoop Lion krijgt eigen videogame

Rapper/reggae-artiest Snoop Lion, de reïncarnatie van Snoop Dogg, krijgt een eigen videogame. Way of the Dogg, zo zal de game heten, wordt een vechtspel in kungfustijl.

Echo Peak en 505 Games, twee Britse gamestudio’s, gaan samen een spel maken met Snoop Lion in de hoofdrol. In de game deelt de rapper kungfu-kicks uit op het ritme van zijn muziek. Hoe hij dit in het reine kan brengen met zijn nieuwe Peace & Love-imago is voor iedereen een raadsel.

Snoop Lion linkte zijn muziek al aan meerdere games. Zo kwam vorig jaar de nieuwe versie van het vechtspel Tekken, Tekken Tag Tournament 2, uit waarin hij zijn eigen stage kreeg. Al is Way of the Dogg volgens Snoop Lion de eerste echte gamification van zijn muziek.

Blacula
De stijl van de blaxploitationfilms zou in het spel herkenbaar moeten zijn. Dit soort films kwam vooral op in de jaren ’70 en is speciaal gemaakt voor een zwart publiek. Dit kwam vaak neer op remakes met zwarten in de hoofdrol. Zo is er bijvoorbeeld Blacula uit 1972, de blaxploitationversie van Dracula.

Eind deze maand komt Reincarnated op de markt. Dat is de eerste plaat van Snoop Lion sinds zijn naamsverandering en bijhorende metamorfose van rapper in reggea-artiest. De videogame komt uit op 23 april, dus is het vreemd dat er Dogg in de naam staat in plaats van Lion.

Snoop Lion zelf ziet alvast geen enkel probleem: “De makers hebben mijn levensloop en reïncarnatie tot Snoop Lion verwerkt in mijn personage en de gameplay“, zegt hij. “Het gaat er niet om wie je bent, of waar je geweest bent. Waar je naartoe gaat, dat staat centraal.” (CM)

promofilmpje Way of the Dogg

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Snoop Lion – La La La

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content