Smartphone voor zakenpartner

Nieuwe smartphone met alfanumeriek toetsenbord van Research In Motion (RIM) .

De Blackberry Bold 9780 is de eerste smartphone met een alfanumeriek toetsenbord van het Canadese merk Research In Motion (RIM) die in de Benelux geleverd wordt met het nieuwe Blackberry 6-besturingssysteem.

Qua uitzicht verschilt het toestel niet wezenlijk van zijn voorganger, de Bold 9700. Het motief van het imitatieleder aan de achterzijde is anders, het toetsenbord beschikt nu over matte toetsen en de zijkanten van het beeldscherm kregen een gechromeerde afwerking. De belangrijkste verschillen spelen zich voornamelijk onder de motorkap af. Zo werd het ingebouwde fototoestel opgewaardeerd van 3,2 naar vijf megapixels en is ook het opslaggeheugen verdubbeld naar 512 Mb Flash.

Het nieuwe besturingssysteem is een verbetering dankzij de nieuwe en veel snellere WebKit internet browser, de uitgebreide connectieopties met sociaalnetwerksites zoals Facebook en Twitter én de universele zoekfunctie waarmee u documenten, foto’s en applicaties kunt zoeken via trefwoorden.

Wie multimedia belangrijk vindt, zal misschien wel een groter beeldscherm verlangen. Het 2,4 inch kleurenscherm blijft toch net iets te klein om video’s en foto’s op te bekijken. Geen revolutionair nieuw toestel, maar desalniettemin de nieuwe referentie voor smartphonegebruikers die een fysiek toetsenbord belangrijk vinden. Richtprijs: 480 euro.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content