Red Faction: Armageddon : Explosiever dan Michael Bay

In het vierde deel van de Red Faction-shooterreeks neemt u plaats in de nauwe schoenen van de kleinzoon van de protagonist uit de vorige episode.

Multi ? THQ

GAMEPLAY 8 ? GRAFIEK 7 ? GELUID 8

Achtergrond

In het vierde deel van de inmiddels tien jaar meedraaiende Red Faction-shooterreeks neemt u plaats in de nauwe schoenen van Darius Mason, de kleinzoon van de protagonist uit Guerrilla, de vorige Red Faction-episode. Het kunstmatige aardse weersysteem op Mars is volledig tilt geslagen na de vernieling van de Terraformerweercentrale door booswicht Adam Hale. De mensen leven nu noodgedwongen in ondergrondse kleine gemeenschappen in mijnstelsels en grotten. Na een tijdje ontdekt Darius dat Hale er een gevaarlijke sekte gesticht heeft en nog steeds van plan is iedereen op de rode planeet uit te roeien.

Gunplay

Tijdens uw verzetsstrijd kunt u maximaal vier verschillende wapens meezeulen. Uniek en losstaand van uw arsenaal is de multifunctionele S.A.M. Nano Forge-armbandcomputer. Hiermee kunt u onder meer vernielde gebouwen en andere constructies herstellen om ze als schuilplaats te gebruiken, kapotte bruggen en defecte machines repareren en de vijand wegslingeren of deze tijdelijk extra veel schade berokkenen. Het is vooral met dit wapen annex gereedschap dat de game zijn eigen identiteit ontwikkelt en zich van andere third person shooters onderscheidt.

Upgrades

Naarmate u vordert, is het mogelijk om uw wapens en ander materiaal uit te bouwen en verstevigen. Voor deze upgrades heeft u Salvagepunten nodig. Maar, het aantal dat u in de verhaalmodus bijeensprokkelt, volstaat meestal niet om alle interessante snufjes uit te testen. De spelmakers duwen u hiervoor naar de multiplayermodi, waar u vergaarde Salvagepunten en upgrades bij de vleet kunt verdienen, die dan achteraf overgedragen worden naar uw personage in de verhaalmodus en vice versa. Slim en leep tegelijk.

Verdict

Red Faction: Armageddon leent zich perfect tot enkele uren vernielzuchtig vertier. Muren kunnen worden gesloopt en hele structuren kunnen letterlijk met de grond worden gelijkgemaakt. Dé troef van de game is uw unieke armbandcomputer. Grafisch worden degelijke, zij het nergens wereldschokkend mooie prestaties geleverd. De achtergronden fungeren net zoals het verhaal bij momenten slechts als een dun laagje behang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content