Nieuwe Blackberry met uitschuifbaar toetsenbord

De nieuwe Blackberry Torch 9800 combineert een razendsnel reagerend aanraakscherm met een uitschuifbaar fysiek azerty-toetsenbord.

De Blackberry Torch 9800 van het Canadese Research in Motion (RIM) biedt het beste van twee werelden. Onder het razendsnel reagerende aanraakscherm herbergt de smartphone een uitschuifbaar fysiek azerty-toetsenbord, ideaal voor wie maar niet gewend geraakt aan al die virtuele klavieren van tegenwoordig. De hardware voelt stevig en betrouwbaar aan.

U krijgt nooit het gevoel dat de scharnieren van het uitschuifbare paneel het wel eens zouden kunnen begeven. Nog steeds vernuftig aan het Blackberry 6-besturingssysteem is de zoekfunctie waarmee u aan de hand van één enkel trefwoord tussen al uw berichten, mails, mediabestanden en zelfs op internet resultaten opvraagt.

Het toestel loopt wel wat achter qua beeldresolutie en processorsnelheid (624 MHz) op bijvoorbeeld de iPhone 4 of de Samsung Galaxy S, wat vooral opvalt tijdens het scrollen door de menuschermen en het surfen op internet.

Zonder meer een degelijk toestel, met wel een iets te hoge richtprijs van 580 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content