Nexus S-smartphone in de winkels

De Samsung Nexus S-smartphone is sinds deze week verkrijgbaar op de Belgische markt. Het is het eerste toestel met het Android 2.3 (Gingerbread)-besturingsysteem.

Na de vorig jaar grandioos geflopte eerste Googletelefoon, heeft de Amerikaanse internetgigant nu de handen in elkaar geslagen met Samsung. Hun Nexus S-smartphone is sinds deze week verkrijgbaar op de Belgische markt. Het is het eerste toestel ter wereld dat geleverd wordt met het Android 2.3 (Gingerbread)-besturingsysteem.

Naast een nieuwe gebruikersinterface is de 2.3-versie voorzien van een sneller werkend virtueel toetsenbord én een betere ondersteuning voor het voeren van gratis telefoongesprekken via internet. Met een 1 GHz Hummingbird processor, een haarscherp 4″ groot Super AMOLED-aanraakscherm én de NFC-technologie (waarmee een gsm binnenkort als toegangsticket of betaalmiddel kan worden gebruikt) is dit krachtige toestel helemaal klaar voor de toekomst.

Jammer is wel dat de beeldresolutie van video-opnames gemaakt met de 5 megapixels camera beperkt blijven tot een minder ambitieuze 480p. 720p HD behoort niet tot de mogelijkheden. De aanbevolen winkelprijs van de Nexus S bedraagt 549 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content