Meer Desmond in Assassins Creed 3

Het populaire console franchise Assassins Creed komt eind oktober 2012 met een derde verhaallijn. Behalve de volledig nieuwe verhaallijn zal er deze keer meer aandacht naar hoofdrolspeler Desmond gaan.

In het kort komt het concept van AC op dit neer; Desmond keert terug in het verleden met behulp van de Animus met het doel de ultieme sluipmoordenaar te worden. De Animus is een machine die verborgen DNA kan blootleggen en zo informatie beschikbaar stelt over de voorvaderen van het subject. In Assassins Creed kruipt de speler in het lijf van Altaïr, een lid van de Assassins in de tijd van de kruistochten en een voorvader van Desmond.

In Assassins Creed 2 speel je als Ezio Auditore. Ezio is een Italiaan afkomstig uit Firenze en wordt na de moord op zijn vader en twee broers bij de Assassin’s ingelijfd. Na drie games rond de Italiaan stuurt game-ontwikkelaar Ubisoft ons naar het revolutionaire Amerika.


Meer Desmond

Terwijl in de eerste games rond Desmond en zijn voorvaders het spel voornamelijk rond de voorvaders draaide, introduceerde Assassins Creed Brotherhood al wat gameplay met Desmond. Volgens Matt Turner, hoofdschrijver van de reeks, zal Assassins Creed 3 heel wat meer speeltijd met Desmond aanbieden. Op deze manier kunnen de fans hopen om wat meer te ontdekken rond de rode draad die al sinds de eerste release voelbaar aanwezig is.

Reden voor de grotere aanwezigheid van Desmond is wellicht de aankondiging van Ubisoft dat het verhaal van hoofdpersonage Desmond op zijn einde komt. Waarschijnlijk omdat er volgens de game eind 2012 een wereldvernietigende ramp zal plaatsvinden. Assassins Creed ligt in de winkel op 30 oktober 2012. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content