Maak je eigen kortfilmje

Met de populaire online Text-To-Movie-applicatie boks je letterlijk op drie minuten tijd een kortfilmpje in elkaar. En je hoeft helemaal geen teken- of filmvirtuoos te zijn.

U hoeft helemaal geen teken- of filmvirtuoos te zijn om met de uiterst eenvoudige en laagdrempelige XtraNormal-website uw eigen animatiefilmpjes te produceren. Via de online Text-To-Movie-applicatie kunt u letterlijk op drie minuten tijd een kortfilmpje in elkaar boksen.

Na de gratis registratie selecteert u een achtergrond en een of twee bijbehorende personages. Dialogen stoomt u klaar door eenvoudigweg te typen, waarna een spraaksynthesestem de personages robotisch tot leven wekt. U bepaalt de cameraposities, de gelaatsuitdrukkingen van de karakters, hun bewegingen en hun gemoedstoestand met behulp van een reeks presets die in een simpel menuscherm selecteerbaar zijn. De link naar het eindresultaat kan op YouTube gezet, aan Facebook gelinkt of doorgemaild worden naar vrienden en collega’s. Een betalende account voegt nog tal van extra mogelijkheden toe.

Sinds het ontstaan eind 2008 is de site nog nooit zo populair geweest. De creatieve animatiefilmpjesapplicatie lokt wereldwijd meer dan 390.000 bezoekers per maand. Aanvankelijk werd de site enkel in de Verenigde Staten intensief gebruikt, maar nu lijkt ook Europa voor de instant animatiecharmes te vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content