iPad vanaf vrijdag beschikbaar in België

Apple’s nieuwste speeltje komt vrijdag op de Belgische markt. En dat is op een goed moment, want de elektronische boekenshop iBooks werd zopas geüpdatet.

De iPad – Apple’s nieuwe pocketcomputer die tussen een smartphone en een laptop in zit – is vanaf aanstaande vrijdag te koop in de Belgische Applewinkels. Het fel gehypete toestel – waarvan op drie à vier maanden tijd al ruim drie miljoen exemplaren over de toonbank gingen – zal tussen 386 en 641 euro kosten, naargelang het model en de opslagcapaciteit.

De release van Apple’s tabletcomputer komt verre van ongelegen. Het Amerikaanse monsterbedrijf gaf zijn e-bookshop iBooks – zeg maar de iTunes voor boeken – namelijk recentelijk een update. Het is voortaan mogelijk om op boekillustraties en afbeeldingen in te zoomen, Engelstalige woorden op te zoeken in boeken die geen specifieke taalinstelling hebben, én digitale boeken met audio en video af te spelen.

Die laatste functie werd enkele weken geleden ook door concurrent Amazon beschikbaar gemaakt. Dat bedrijf – nog altijd met voorsprong marktleider op vlak van digitaal lezen – verkoopt op dit moment naar eigen zeggen meer elektronische dan papieren boeken met een harde kaft. Het moet wel gezegd dat dat niet geldt voor de verkoop van paperbacks, boeken met een ‘slappe’ kaft, die nog steeds beter verkopen dan hun wat duurdere, gebonden equivalent.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content