Honingzoete tablet

De Liberty Tab van het Taiwanese Packard Bell, is een knappe machine die op het nieuwe Android 3.0 Honeycomb-besturingssysteem draait.

In het tabletbos moet u de laatste maanden steeds beter uitkijken om niet hopeloos te verdwalen. Het Taiwanese Packard Bell zal vanaf eind juli met haar Liberty Tab wellicht voor nog méér verwarring zorgen. Op enkele andere behuizingkleuren na is deze tablet qua looks en technologie immers volledig identiek aan de Acer Iconia A-500. Dat hoeft niet geheel te verbazen als u weet dat de merken zusterbedrijven zijn en wel vaker zulke foefjes uithalen.

Neemt niet weg dat de Liberty Tab een knappe machine is die op het nieuwe, specifiek voor tablets ontworpen Android 3.0 Honeycomb-besturingssysteem draait. Dat werkt vlotter en overzichtelijker dan de vorige Androidversies, ook al blijven de specifiek voor 3.0-ontworpen applicaties in de Android Market voorlopig nog dun bezaaid. Het 10.1″ aanraakscherm is ietsje groter dan dat van de iPad 2, maar de Liberty Tab is ook iets dikker en zwaarder dan Apples paradepaardje. Een mini hdmi-beelduitgang, usb-poort, ingebouwde gps-antenne en een Dolby Mobile-geluidsprocessor ronden de multimediaspecificaties af.

Prijzen schommelen (vermoedelijk) tussen de 450 en 550 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content