Game ‘Uncharted 3: Drake’s Deception’ overdondert

De held van ‘Uncharted 3: Drake’s Deception’ treedt in de voetsporen van Lawrence of Arabia. Het resultaat is een explosief actieavontuur dat uitnodigt tot herspelen.

Uncharted 3: Drake’s Deception
PlayStation 3 ? SCE
GAMEPLAY 9 ? GRAFIEK 9 ? GELUID 9

Achtergrond Twee jaar na de vorige Uncharted-game krijgt de speler opnieuw de kans om de hoofdrol te vertolken in een Hollywoodiaans actievehikel. Deze keer duikt de onversaagde avonturier Nathan Drake samen met zijn kompaan Sully het stoffige woestijnzand in, op zoek naar een mythologische stad. Na een tijdje valt het duo ten prooi aan de occulte grillen van een dubieuze organisatie en haar meedogenloze leidster.

Uitputtingstocht
De held valt uit vliegtuigen, strompelt dorstig door desolate gebieden, zoekt dekking voor ontploffingen, galoppeert rond per paard en dient zich om de haverklap uit de meest penibele situaties te bevrijden. Het wapenarsenaal dat de speler ter verdediging hanteert, is vaak onmisbaar; al is er nu wel meer ruimte om de tegenstanders met nieuwe vuist-, spring- en klimtechnieken op geruisloze wijze te verrassen. De vijand reageert dynamischer en intelligenter dan in het vorige deel.

Sneltrein
Het hoofdverhaal dendert tegen een rotvaart over het scherm, maar voelt soms geforceerd aan. Daardoor beklijft de game iets minder dan de vorige episode. Toch zorgen de uiteenlopende locaties en settings – van Europa over Saoedi-Arabië tot het Midden-Oosten – én de leuke speelbare flashbacks met een jongere Drake voor een gezonde dosis variatie.

Verdict
Uncharted 3: Drake’s Deception entertaint, overdondert en nodigt uit tot herspelen. De uitgebreide co-op en onlinemogelijkheden verlengen de levensduur aanzienlijk. Daarbij komt nog dat het spel visueel – optioneel in 3D – nog een tik straffer gepresenteerd wordt dan zijn voorganger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content