Filmkijken via iPhone, iPad of iPod touch

Warner lanceert enkele films als App Edition.

Warner Home Entertainment experimenteert sinds kort met een nieuwe manier van filmkijken. Eigenaars van een iPhone, iPad of iPod touch kunnen via de online Applewinkel een zogenaamde App Edition van een film downloaden. Voorlopig gaat het enkel nog om de dromerige hersenkraker Inception (14,99 euro) en het Batmanavontuur The Dark Knight (7,99 euro), allebei van de Britse regisseur Christopher Nolan.

Na aankoop kunt u de film onbeperkt (her)bekijken via streaming of offline nadat u hem gedownload hebt (1,2 GB). Ondertiteling in 34 talen – waaronder Nederlands – is standaard voorzien. Bonuscontent komt in de vorm van foto’s, featurettes, concepttekeningen en een stripverhaal. De beloofde sociale interactie met andere gebruikers via Facebook en Twitter verloopt een beetje knuddig, aangezien u de film ervoor dient te pauzeren.

Wie denkt na aankoop over alle extra’s en opties te beschikken, heeft het mis. Voor de volledige soundtrack van Hans Zimmer, een podcast met DiCaprio-interview en twee droomapps dient u extra geld op te hoesten. Warner plant dit jaar nog verschillende blockbusters en klassiekers als App Edition uit te brengen. Een leuk concept, maar we vragen ons af of het verschil zelfs voor doorgewinterde filmfans groot genoeg is om de App Edition te verkiezen boven de gratis digitale kopie die Warner standaard voorziet bij veel van haar met talloze extra’s uitgeruste Blu-rays.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content