Filmen met professionele kwaliteit

Amateurfilmers met professionele ambities kunnen sinds deze maand een nieuwe editie van de digitale RED-videocamera bestellen.

De RED Mysterium X schiet in een waanzinnig hoge resolutie van 4K (4096 x 2304 pixels) – dat is meer dan tweemaal zoveel als de huidige Blu-ray resolutie – en zijn sensor kan evengoed overweg met zowel stevig overbelichte ruimtes als pikdonkere kelders.

Als je weet dat de vorige versie van de camera omwille van zijn draagbaarheid, gebruiksgemak en unieke filmische look onder meer gebruikt werd voor het draaien van bioscoopfilms als The Lovely Bones (Peter Jackson), Green Zone (Paul Greengrass) District 9 (Neill Blomkamp), The Book of Eli (Albert Hughes), Che (Steven Soderbergh) en Antichrist (Lars von Trier) dan zegt dat genoeg over de technische prestaties van het toestel.

Keerzijde van de medaille, deze hoogtechnologische doos van Lumière kost een slordige 25.000 dollar. Peanuts vergeleken met de tienmaal zo hoge prijzen van professionele Hollywood-camera’s, maar desalniettemin nog steeds een stevige aderlating voor jan met de pet op wie de producent met deze ‘verlaagde’ prijs naar eigen zeggen nu ook probeert te mikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content