Dirt : Showdown

Heelhuids de eindmeet bereiken is een hele opgave in het door opgefokte schrootbakken aangedreven ‘DiRT: Showdown’.

DiRT: Showdown

PC, PS3, Xbox 360 ? Codemasters

GAMEPLAY 7 ? GRAFIEK 8 ? GELUID 8

ACHTERGROND

De in 2007 overleden Schotse rallypiloot Colin McRae stond ooit mee aan de wieg van de DiRT-offroad racereeks van speluitgever Codemasters. De games boden steevast een mooie balans tussen realistisch rijgedrag en onbezonnen arcadefun. Showdown dient te worden bekeken als een spin-off van de moederreeks, en focust integraal op regelloos raceplezier.

CONCEPT

Tegenstanders de controle over het stuur doen verliezen door brutaal op hen in te rammen of ze te doen crashen is minstens even belangrijk als het intrappen van het gaspedaal. Dat gebeurt in verschillende wedstrijddisciplines, gaande van rondjes rijden op circuit tot survivalraces in gladiatorenarena’s, waarbij het de bedoeling is om iedereen de vernieling in te beuken. Net zolang tot er nog één rondtuffend conservenblik overblijft.

STUNTPILOOT

Het wagenpark dat de speler ter beschikking krijgt, bestaat uit allerlei fictieve merken en modellen. Lichte stadswagentjes zijn wendbaarder dan zwaardere trucks maar missen dan weer het nodige pantser, waardoor elk voertuig strategische voor- en nadelen heeft. Als extraatje zijn er nog vrij te doorkruisen stuntparken met allerlei hindernissen en uitdagingen.

VERDICT

DiRT: Showdown ontpopt zich zowel online als offline in splitscreen onder vrienden tot een genietbare schrootracer. Toch mist de game extra diepgang om écht lang te kunnen boeien. In zijn huidige vorm voelt het geheel net iets teveel aan als een downloadgame en niet als een volbloed winkelrelease. Vooral geschikt om het wachten op het in de steigers staande DiRT 4 wat te verzachten.

Dimitri Dewever

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content