De verbeteringen van de nieuwe iPad

iPad2 ligt in de winkelrekken. Het toestel heeft enkele cosmetische aanpassingen achter de rug.

Sinds vrijdag 25 maart ligt Apples iPad 2 in de winkelrekken. Het toestel heeft enkele cosmetische aanpassingen achter de rug. Hij is vijf millimeter slanker en tachtig gram lichter dan zijn voorganger. Zijn totaalgewicht van iets boven de 600 gram is handig voor wie af en toe iets langer met het toestel in de hand werkt. Voor het eerst is de machine nu ook in het wit verkrijgbaar.

De belangrijkste verbeteringen spelen zich echter onderhuids af. De krachtige dual-core processor waarmee de iPad 2 uitgerust is, werkt tot negen maal sneller dan een iPad van de eerste generatie. Een vaak gehoorde klacht was het ontbreken van een camera. De iPad 2 heeft er zelfs twee meegekregen: eentje aan de achterkant om foto’s en videoclips mee te maken én eentje aan de voorzijde om FaceTime-videogesprekken mee te voeren.

Apple is van plan om ongeveer elk jaar een nieuwe versie van de iPad op de markt te brengen. Liefhebbers van de laatste nieuwe technologie staan dus nog dure tijden te wachten. De prijzen schommelen tussen de 499 euro voor het 16GB wifimodel en 829 euro voor de 64GB 3G-editie waarmee u via een gsm-verbinding op internet kunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content