De PlayStation Move overtuigt

Het langverwachte nieuwe bewegingsgevoelige besturingselement van Sony ligt in de winkels. En geloof ons: de PlayStation Move is veel meer is dan zomaar een antwoord op de Nintendo Wii-afstandsbediening.

Het langverwachte nieuwe bewegingsgevoelige besturingselement van Sony ligt in de winkels.

Geloof ons: de PlayStation Move is veel meer is dan zomaar een antwoord op de Nintendo Wii-afstandsbediening. In tegenstelling tot de afstandsbediening van de Nintendo Wii is de Move in staat om de plaats en de afstand van de speler(s) binnen de woonkamer tot het televisiescherm te detecteren. Dankzij een eenvoudige usb-camera (met centrale positie op of onder de tv) kunnen complexe 3D-metingen uitgevoerd worden. De bewegingsrichting, -kracht en -snelheid van de spelers kunnen zonder enige vorm van vertraging overgebracht worden naar een game.

Door de ontzettend nauwkeurige bewegingsregistratie is de Move als enige controller ter wereld in staat om feilloos ingewikkelde commando’s te verwerken, zoals we overtuigend te zien kregen bij de nog te verschijnen shootergame SOCOM Special Forces. De camera kan de speler bij bepaalde games ook in realtime midden in de spelwereld projecteren (augmented reality), en stemcommando’s verwerken zodat die letterlijk zélf de hoofdfiguur wordt.

De PS Move bewegingscontroller kost € 39,99 zonder camera en € 59,99 als Starter Pack mét camera en een Blu-raydisc met verschillende speelbare gamedemo’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content