BBC lanceert internationale iPlayer-app

© BBC

De Britse openbare omroep BBC lanceert een internationale versie van haar video on-demand service, iPlayer, voor iPad.

Het project komt van BBC Worldwide, het commerciële luik van de omroep, dat met de app meer inkomsten wil genereren als aanvulling op het kijk- en luistergeld, zo’n 165 euro per gezin, per jaar.

De applicatie wordt eerst uitgebracht in elf testlanden: België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Ierland, Portugal, Spanje en Zwitserland. Voor7 euro per maand, of een jaarabonnement van 50 euro, krijg je toegang tot huidige en klassieke BBC-programma’s.

“Het grote publiek kent natuurlijk het oer-Britse Top Gear en Doctor Who, maar misschien niet zozeer onze andere programma’s,” zegt Mark Smith, de verantwoordelijke directeur voor de globale iPlayer-lancering. “We willen ook andere content aanboren. vanaf dag één is er minstens 1.500 uur beschikbaar. Dat zal aangroeien met een minimum van 100 uur extra content per maand.”

Volgens BBC Worlwide zal de applicatie sterk gelijken op de oorspronkelijke Britse versie, maar zal ze op een andere manier werken. Zo kun je content downloaden en offline bekijken, een functie die je niet hebt in het Verenigd Koninkrijk. Opgelet, deze bonus werkt enkel zolang je geabonneerd blijft op de applicatie.

BBC iPlayer, vanaf vandaag beschikbaar voor iPad.

(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content