Vijf kandidaten voor invulling Belgisch paviljoen op Biënnale van Venetië 2017

© Getty Images/iStockphoto

Er zijn vijf kandidaten om invulling te geven aan het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië voor Beeldende Kunsten in 2017. Dat heeft het departement Cultuur, Media, Jeugd en Brussel van de Vlaamse overheid dinsdag laten weten. Zij zullen nu een uitgewerkt voorstel indienen en op 4 juli presenteren.

De Vlaamse overheid lanceerde eind april een open oproep. Er kwamen 35 voorstellen binnen met een visueel concept. Uiteindelijk haalden vijf kandidaten de shortlist: Philippe Van Snick en Wim Waelput, Jan Van Imschoot met Salam Atta Sabri en Luk Lambrecht, Ria Pacquée e.a. en Antony Hudek, Michaël Borremans en Neville Wakefield & Martin Germann, en tot slot Dirk Braeckman en Eva Wittocx.

De 5-koppige jury hanteert verschillende beoordelingscriteria. De basis voor de invulling van het Belgisch paviljoen moet een sterk en eenvoudig idee zijn. De voorkeur gaat naar een duidelijk beeld, dat de toeschouwer toelaat onmiddellijk in de beleving te stappen. Daarnaast prefereert de jury een voorstel met een positieve en mooie boodschap, waarbij de nadruk ligt op nieuw en verfrissend werk.

De 57ste Biënnale van Venetië voor Beeldende Kunsten loopt van 13 mei tot 26 november 2017. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content