Verloren gewaand topschilderij duikt op in BBC-programma

Een ander werk uit het oeuvre van de schilder: 'De dood van de eerstgeborene van de Farao', 1872. © GF/Wikipedia

Tijdens het tv-programma ‘Antiques Roadshow’ is een schilderij van Alma-Tadema, een ’s werelds meest succesvolste schilders in de 19e eeuw, opgedoken. De aflevering wordt zondag uitgezonden.

Een verloren gewaand schilderij van de Nederlands-Britse schilder Lawrence Alma-Tadema is opgedoken in het BBC-tv-programma “Antiques Roadshow”. Het werk wordt nu op de valreep toegevoegd aan een expositie over deze schilder in het Fries Museum in Leeuwarden, in het noorden van Nederland. Volgens het museum is het een van de grootste vondsten ooit voor Antiques Roadshow.

Sir Lawrence Alma-Tadema (ook wel Lourens Alma Tadema genoemd) was in de 19de eeuw een van de meest succesvolle schilders ter wereld. Een afstammeling nam het schilderij mee naar de opnames van de BBC-show. Op het schilderij staat etser Leopold Löwenstam, destijds een goede vriend van Alma-Tadema. Het is voor het laatst in 1913 geëxposeerd. De BBC maakte het nieuws zelf bekend.

In de uitzending van zondag 25 september is de ontdekking te zien. Pas dan wordt de waarde bekendgemaakt, maar de verbijstering en blijdschap tijdens de opnames waren groot. De expositie in het Fries Museum stond al op de planning en nu is dus ook het opgedoken werk daaraan toegevoegd.

Alma-Tadema werd in 1836 geboren in de Nederlandse provincie Friesland en ging later in Londen wonen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content