Veilingtip: Haal Belgisch fotografisch talent in huis en steun Congolese straatkinderen

Werk dat geveild wordt. © Jef Boes

Jef Boes en Initials LA gaan samen in zee voor de expo en veiling ‘La Rue C’est La Vie’. Tijdens de veiling kan je werk van getalenteerde Belgische fotografen aanschaffen en de straatkinderen van Lubumbashi steunen. De veiling en expo zagen het levenslicht na een vrijwilligerstrip van Jef Boes in Congo.

Markeer donderdag tien december alvast in de agenda, want dan organiseren fotograaf Jef Boes en fotoagentschap Initials LA een veiling waarbij werken van negentien topfotografen onder de hamer gaan. Bieden kan vanaf honderdvijftig euro en de opbrengst gaat naar de straatkinderen van Lubumbashi.

C’est la vie

De reden voor dit goede doel? Vorige zomer trok Jef Boes als vrijwilliger voor Ondernemers voor Ondernemers (OvO) en VIA Don Bosco naar de Democratische Republiek Congo. Hij maakte er de fotoreeks ‘La Rue C’est La Vie’ over de trieste realiteit van de straatkinderen en wil met deze veiling Oeuvres Maman Marguerite steunen, een vzw die zich inzet voor de plaatselijke straatkinderen.

De vzw probeert kinderen die verstoten, verloren, afgewezen, uitgeput en ten einde raad zijn opnieuw op het juiste spoor te krijgen.

Jef en fotoagentschap Initials LA konden achttien Belgische fotografen overtuigen om elk een werk uit hun oeuvre te doneren. Deze worden openbaar geveild op donderdagavond 10 december in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

De klinkende namen van de deelnemende fotografen: Athos Burez / Brecht van Maele / Christophe Vander Eecken / Filip Van Roe / Frederik Vercruysse / Franky Verdickt / Jan Opdekamp / Jan & Jorre / Jef Boes / Klaartje Lambrechts / Maroesjka Lavigne / Olivier Bekaert / Stefaan Temmerman / Thomas Sweertvaegher / Titus Simoens / Thomas Vandenberghe / Wouter Van De Voorde / Wouter Van Vaerenbergh / Zaza Bertrand

Praktisch

De expositie ‘La Rue C’est La Vie’ van Jef Boes kan je van 11 tot 17 december bezoeken in het Zuiderpershuis in Antwerpen. De veiling vindt plaats op donderdag 10 december om 20u.

Surf voor meer info naar de event pagina.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content