Van Gogh Museum in Amsterdam zes maanden dicht

© EPA

De verbouwing moet de conditie van het gebouw en de veiligheid van de bezoekers en de kunst ook op langere termijn blijven garanderen.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat vanaf oktober 2012 zes maanden dicht voor een verbouwing. Dat is nodig om de conditie van het gebouw en de veiligheid van bezoekers en kunst ook op de langere termijn te kunnen blijven garanderen, maakte directeur Axel Rüger vrijdag bekend.

Tijdens de verbouwing zijn de topstukken van het museum, waaronder 75 schilderijen van Vincent van Gogh, te zien in de Hermitage Amsterdam. Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee het best bezochte museum van Nederland.

Het museum is het derde in rij op het Museumplein in Amsterdam dat gaat verbouwen. Al jarenlang wordt er gewerkt aan de renovatie van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Volgens Rüger is het zowel voor zijn instelling als de gemeente Amsterdam “essentieel” dat de deuren in 2013 weer opengaan.

In dat jaar bestaat het Van Gogh Museum 40 jaar, is de heropening van het Rijksmuseum gepland en bestaat het Concertgebouw 125 jaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content