Tentoonstelling cartoons over aanslagen Brussel van start op 27 maart in Kruishoutem

© Vladdo

Naar aanleiding van de terreuraanslagen in Brussel start het Europees Cartoon Centrum in Kruishoutem met een exclusieve tentoonstelling. Centraal staan de artistieke reacties op de recente aanvallen, zowel van Belgische als buitenlandse cartoonisten. De expo gaat publiek vanaf 27 maart.

Heel wat Belgische cartoonisten hebben de aanslagen in Brussel van repliek voorzien op artistieke wijze. Het Europees Cartoon Centrum (ECC) start als gevolg met een exclusieve tentoonstelling met een 100-tal cartoons over de terreuraanslagen. Er zullen inzendingen te zien zijn van eigen land – met onder meer O-sekoer, Sondron, Cost en Bob Vincke – en uit de rest van de wereld. Zo zijn er ook werken uit onder meer Israël (Sergey Sichenko), Zweden (Riber Hansen), Italië (Agim Sulaj) en Oekraïne (Vladimir Kazanevsky) te zien.

‘Vele buitenlandse cartoonisten vallen terug op wat voor hen symbolen voor België en Brussel zijn. Manneken Pis, het atomium, de Belgische driekleur, maar ook het surrealisme van Magritte en Kuifje komen meermaals aan bod in de tentoonstelling’, aldus Rudy Gheysens, voorzitter van het ECC Kruishoutem. ‘Daarnaast merk je ook een evolutie in de cartoons naargelang de uren vorderen: het ongeloof maakt stilaan plaats voor hoop en troost, dat merk je duidelijk in de werken.’

De tentoonstelling open zijn deuren voor het publiek vanaf 27 maart. Praktische informatie is te vinden op de officiële website van het ECC.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content