Stephan Vanfleteren wint belangrijkste Duitse fotografieprijs

© Belga

De Belgische freelance fotograaf Stephan Vanfleteren heeft de Henri Nannen Preis gewonnen, de belangrijkste prijs voor fotografie in Duitsland.

De Henri Nannenprijs is gisteravond uitgereikt in het Duitse Hamburg. Vanfleteren wint de prijs voor een portretreeks van de Franse illustrator Tomi Ungerer in Ierland voor Du Magazine.

Stephan Vanfleteren is in eigen land een veelgelauwerde fotograaf die in het verleden ook voor Knack werkte. Hij is vooral bekend omwille van zijn indringende en zeer originele zwart wit portretten van bekende en onbekende mensen.

Stephan Vanfleteren werkt voor kwaliteitsmedia in binnen- en buitenland, onder meer voor The Independent, Paris Match, Le Monde en Die Zeit. Hij stelt de laatste jaren steeds meer op internationale fora tentoon. In eigen land werd recent nog de expositie Portrait 1989 – 2009 veelgeprezen. De tentoonstelling in het wintercircus Mahy lokte een nooit gezien aantal bezoekers.

Hij maakte ook indruk met zeer bijzondere Congofoto’s onder meer op de omslag van het boek ‘Congo, een geschiedenis’ van David Van Reybrouck en in een samenwerking met De Morgen-journalist Koen Vidal voor het boek ‘Futur Simple.” (EE)

Website Stephan Vanfleteren

Website Tomi Ungerer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content