Sissi in Seneffe

Een bijzondere tentoonstelling in het elegante kasteel van Seneffe.

Keizerin Sissi, zeg maar de prinses Diana van de 19de eeuw, blijft de verbeelding prikkelen. Haar gevoel voor schoonheid, romantiek en haar tragische leven zijn voer voor een bijzondere tentoonstelling in het elegante kasteel van Seneffe.
Het mooie kasteel van Seneffe, een van de culturele parels van Wallonië, alom bekend als zilvermuseum, pakt uit met een originele tentoonstelling over keizerin Sissi, ook bekend als Elisabeth van Beieren die door te trouwen met Frans Jozef I keizerin van Oostenrijk en Hongarije werd. Deze mythische figuur die, net als Diana, trachtte te ontspringen aan de strikte regels van het hofleven en uiteindelijk ook in 1898 een tragische dood stierf, ze werd immers vermoord.

Creatief project
De tentoonstelling wekt haar opnieuw tot leven via kleding, mode, objecten en video’s. Ook via dans, want Les Ateliers de Danses van Xavier Gossuin werkten een heel project rond haar uit en ontwierpen ook kledij in de geest van Sissi. Kortom dit creatieve project is een gelegenheid om ook het museum te ontdekken, met zijn rijke collectie.

Piet Swimberghe


De tentoonstelling loopt tot 20 februari 2011. Voor info: www.chateaudeseneffe.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content