Schilderij Francis Bacon haalt 51,3 miljoen euro op

© Reuters

Tijdens een veiling in Christie’s waarbij naoorlogse en moderne kunst onder de hamer ging, werd een schilderij van Francis Bacon geveild voor 51,3 miljoen euro. Dit is het hoogste bedrag dat ooit werd neergeteld voor een enkelvoudig werk van Bacon.

In het veilingshuis Christie’s in Londen werd donderdag het schilderij ‘Portrait of George Dyer Talking’ geveild voor een recordprijs. Experts hadden gegokt dat het werk voor 30 miljoen pond de deur zou uitgaan, maar de fans van Bacon hadden er meer dan tien miljoen pond meer voor over. David Martinez, een Mexicaanse zakenman, deed het werk uiteindelijk van de hand voor 42 miljoen pond. Het werk is een portret van George Dyer, de muze en geliefde van de schilder.

Toch is dit niet het persoonlijke record van de Ierse schilder. Voor een drieluik van Bacon werd in november vorig jaar maar liefst 106 miljoen euro neergeteld. ‘Three Studies of Lucian Freud’ werd geveild voor het waanzinnige bedrag van 106,2 miljoen euro. Dit is het hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een kunstwerk tijdens een veiling. Voordien stond dit record op naam van ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch, waar men zo’n 88 miljoen euro voor over had. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content