Rus Denis Kozhukhin wint Koningin Elisabethwedstrijd

© Belga

De tweede plaats was voor de 26-jarige Bulgaar Evgeni Bozhanov en de derde plaats ging naar de Nederlander Hannes Minnaar (25).

De 23-jarige Rus Denis Kozhukhin heeft de Koningin Elisabethwedstrijd 2010 voor piano gewonnen. De tweede plaats was voor de 26-jarige Bulgaar Evgeni Bozhanov en de derde plaats ging naar de Nederlander Hannes Minnaar (25). De uitslag werd zondagochtend rond half één bekend gemaakt in het Paleis der Schone Kunsten in Brussel.

De twee eerste plaatsen waren geen verrassing, aangezien zowel Denis Kozhukhin als Evgeni Bozhanov een ovatie van het publiek kregen na hun concert.

De eerste Koreaan is pas op de vierde plaats terug te vinden, Kim Tae-Hyung (25). Vijfde werd de tweede Rus van de finale, Yury Favorin (23) en zesde de tweede Koreaan, Kim Da Sol (21). De overige zes finalisten werden zoals gebruikelijk niet geklasseerd.

Er waren dit jaar heel wat Zuid-Koreanen opgedaagd voor de Koningin Elisabethwedstrijd. Van de 62 kandidaten waren er 16 Koreanen. Daarvan bleven er vijf over in de finale, maar die slaagden er niet in zich in de top drie te nestelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content