Romeins Archeologisch Museum verwerft Vlaams kwaliteitslabel

© RAM

Eén jaar na zijn heropening mag het Romeins Archeologisch Museum (RAM) met het Vlaams kwaliteitslabel ‘Erkend Museum’ uitpakken.

Eén jaar na zijn heropening mag het Romeins Archeologisch Museum (RAM) met het Vlaams kwaliteitslabel ‘Erkend Museum’ uitpakken. Minister van Cultuur Joke Schauvliege kende het label toe aan het Oudenburgse museum.

“Het halen van het kwaliteitslabel was van meet af aan een doelstelling bij de vernieuwing van het museum. Na het winnen van de prijs voor de heraanleg van het Abtspark is dit een nieuwe opsteker voor ons personeel en onze vrijwilligers. En eigenlijk ook voor de hele stad”, stelt schepen voor cultuur Peter Velle. Samen met conservator Jean-Luc Meulemeester stelde hij het dossier op.

Bovendien motiveert het onze ploeg om verder te gaan op het ingeslagen pad. “We blijven permanent verder werken aan de kwaliteitsverbetering. We willen een dynamisch beleid uitstippelen door in te spelen op erfgoed, toerisme en recreatie”, vervolgt Velle.

Een erkend museum moet aan een minimumstandaard inzake verantwoord verzamelen, behoud en beheer, wetenschappelijk onderzoek en publiekswerking voldoen. Naast het Oudenburgse Romeins Archeologisch Museum zijn in West-Vlaanderen nog een vijftiental musea, waaronder het In Flanders Fields Museum en het museum Ter Duinen, erkend.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content