Nocturnes van de Brusselse musea extra feestelijk dit najaar

Ga op ontdekking in onze Brusselse musea op donderdagavond.

Van 23 september tot 16 december kan je elke donderdagavond op ontdekking in minstens vijf Brusselse musea voor een rondleiding, demonstratie, workshop, een ontmoeting met de conservator of een bezoek achter de schermen.
Startsein: 23 september

De Nocturnes van de Brusselse musea beginnen opnieuw vanaf donderdag 23 september. Elke donderdagavond tot 16 december zullen minstens vijf musea de deuren openen voor het publiek, en dat telkens tot 22 uur voor 2,5 euro per museum. Sommige musea openen zelfs gratis.

Op donderdag 23 september wordt een gratis vernissage georganiseerd in de musea rond de Kunstberg: het BELvue Museum, het BOZAR-Paleis voor Schone Kunsten, het MIM-Muziekinstrumentenmuseum, het Paleis van Karel van Lotharingen, het Groot Koninklijk Serment van Sint-Joris der Kruisboogschutters en het Brussel Info Plein (BIP). In het Museumdorp op de binnenplaats van het BIP zorgt een 15-tal musea voor extra animatie en worden de bezoekers getrakteerd op taart en bubbels.

Voor elk wat wils

Voor de tiende verjaardag van de Nocturnes verwennen de Brusselse musea hun bezoekers met extra feestelijke activiteiten. Een aantal musea programmeert een ‘Best of’ en herneemt hun meest succesvolle Nocturnes-animatie. Zo kan je in de Archeologische site van de Coudenberg (Voormalig Paleis van Brussel) de gangen en zalen onder het Koningsplein ontdekken in het licht van je zaklamp. Ook pakken heel wat musea uit met originele animaties. In het Museum van de Nationale Bank kan je bijvoorbeeld een bankbiljet maken met je zelfportret. Neem deel aan het bal masqué in het Paleis van Karel van Lotharingen of ga een avondje sterren kijken, tot je erbij duizelt.

Jong of oud, man of vrouw, single of met een gezin, de Brusselse musea bieden elke donderdagavond tot 16 december voor elk wat wils.

(INM)

De Nocturnes van de Brusselse musea, elke donderdagavond van 23 september tot en met 16 december, www.museavanbrussel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content