Muurschildering Afrikaantje met designtas duikt op

Met zijn muurschildering steunt Little Louis de Deense kunstenares Nadia Plesner in haar strijd tegen modegigant Louis Vuitton.

Sinds een paar dagen prijkt een gigantische versie van het omstreden Afrikaanse figuurtje met chihuahua en designtas op een muur op de culturele vrijplaats het Landbouwbelang in Maastricht.

Met zijn zeven meter grote muurschildering wil street artist Little Louis naar eigen zeggen de Deense kunstenares Nadia Plesner steunen en het belang van de vrijheid van meningsuiting onderstrepen.

Plesner is omwille van dat figuurtje al jaren in een juridische strijd verwikkeld met Louis Vuitton. De modegigant vindt dat de tas te veel op zijn Audra-model lijkt. Bovendien maakt het figuurtje deel uit van een schilderij dat de toestand in Darfur aanklaagt en vindt Vuitton dat het op die manier verbonden wordt met de misdaden in die regio. Op 30 maart komt de zaak voor de rechter.

De tas op de Maastrichtse muur zal gebruikt worden om quotes of statements op te plaatsen. Zo wil Little Louis de vrijheid van meningsuiting blijven claimen en bijdragen aan het publieke debat.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content