Museum Night Fever kent succeseditie

© Belga

De achtste editie van Museum Night Fever, de jaarlijkse Brusselse Museumnacht, lokte zaterdagavond bijna 17.000 bezoekers gelokt.

De 23 deelnemende musea werden in totaal bijna 63.000 keer bezocht. Dat blijkt uit de eerste cijfers waarover de organisatoren in de nacht van zaterdag op zondag berichten.

De afgelopen editie was volgens de organisatie meteen ook de meest succesvolle. Vorig jaar trok de Nacht van de Brusselse Musea nog 15.500 unieke bezoekers. De grote musea kregen verhoudingsgewijs de meeste bezoekers over de vloer. Zo wist BOZAR 10.500 mensen te lokken en scoorde het BELvue Museum met 9.741 bezoekers, terwijl Coudenberg en De Munt respectievelijk 4.545 en 4.500 personen over de vloer kregen.

Ook de kleinere musea deden het goed met 1.650 bezoekers voor het Museum voor Fantastische Kunst, 1.200 bezoekers voor Choco-Story en 740 bezoekers voor het Joods Museum van België. Nog volgens de organisatoren was het publiek opvallend jong, met zo’n 75 procent van de bezoekers onder de 35 jaar.

Bezoekers konden met een all-in pass tussen 19.00 uur en 01.00 uur terecht in 23 musea. Ook werden er een honderdtal activiteiten speciaal voor Museum Night Fever georganiseerd: rondleidingen, muziekconcerten, dans, performances, theater, video en workshops. De avond werd naar aloude gewoonte feestelijk afgesloten met een grote afterparty in het voormalige casino van Brussel. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content