MUS-E brengt kunstboek uit voor kinderen

© MUS-E

Aan het boek ‘Wat dromen dansende bomen?’ werkten onder andere choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en kinderpsychiater Peter Adriaenssens mee.

Al tien jaar lang brengt MUS-E artistiekelingen naar Nederlandstalige en Franstalige basisscholen om de kinderen warm te maken voor kunst. Die jarenlange ervaring heeft MUS-E gebundeld in het boek ‘Wat dromen dansende bomen?’.

“De titel verwijst naar een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is. Elk antwoord is valabel en het gaat onder meer over filosoferen, dansen, dromen of de groene gedachte”, verduidelijkt Patries Wichers, een van de 45 Belgische kunstenaars van MUS-E.

Onder meer muzikante Dani Klein, kinderpsychiater Peter Adriaenssens en danseres Anne Teresa De Keersmaeker werkten mee aan het project. Tijdens het schooljaar 2010-2011 werkt MUS-E in een vijftigtal scholen in heel België een artistiek project uit.

Het Belgische MUS-E, dat opgericht is in 2000, maakt deel uit van de grotere MUS-E-koepel. Die werd in 1993 gelanceerd door violist Yehudi Menuhin. Momenteel behoren naast Israël en Brazilië ook twaalf Europese landen tot de organisatie.

Elien Haentjens

Op 9 november wordt het boek ‘Wat dromen dansende bomen?’ officieel voorgesteld aan het grote publiek in het Antwerpse FotoMuseum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content