Move Me kiest voor Arco Renz

© Chen Yo-Wei

Tijdens de dansdriedaagse brengt het STUK de keuze van choreograaf Arco Renz.

Voor de nieuwe editie van ‘Move Me’ krijgt choreograaf Arco Renz vrij spel. Hij stelde een programma samen met drie voorstellingen, waarvan twee Belgische premières, en een concert.
‘Triple Bill’ en ‘Loop Me’ zijn twee uiteenlopende dansperformances met een gemene deler: beide gaan ze tijdens de dansdriedaagse in Belgische première. De ene voorstelling is van de Duitse Tanzcompagnie Oldenburg, de andere van Wen-Chi Su uit Taiwan.

Lichaam in videobeelden
Met ‘Loop Me’, vertrekt Su vanuit het stille en onbewegelijke. Daarnaast speelt de danseres met videobeelden die haar aanzetten tot bewegen. In deze solo onderzoekt Su de reproductie van het lichaam in videobeelden. Voor ‘Triple Bill’ kiest Tanzcompagnie Oldenburg om samen te werken met drie choreografen: Iztok Kovac, Omar Rajeh en curator Arco Renz zelf.

Allen gaan ze de uitdaging aan met muziekiconen uit de jaren ’60 en ’70. Door de verschillende dansbagage waarover zij beschikken, gaan ze elk op een andere manier aan de slag met muziek van onder meer Bob Dylan, Neil Diamond of Jim Morisson.

Het ideale instrument Choy Ka-Fai is een multimedia-artiest uit Singapore en presenteert in Leuven ‘Prospectus for a future body’, waarbij hij onderzoekt in welke mate het dansende lichaam gestuurd kan worden door onnatuurlijke impulsen. Het wordt een korte lezing en performance waarin hij toont hoe hij iemand kan laten dansen aan de hand van elektrische impulsen, waar hij zelf geen controle over heeft.

Tom Verbruggen gaat op zoek naar het ideale instrument. Onder meer op de laatste avond gaat de Nederlandse kunstenaar aan de slag met verschillende voorwerpen zoals piepende speelgoeddiertjes en een gebarsten plaat. Onder de naam ‘Toktek’, experimenteert Verbruggen met geluiden. In 2006 verzorgde hij nog het voorprogramma van de Britse soulzanger Jamie Lidell.

De Duitse Arco Renz kreeg voor ‘Move Me’ de titel van curator vanwege zijn residentie van 2010 tot 2013 in het STUK.

Karine Claassen

‘Move Me’ loopt van 8 tot en met 10 maart in het kunstencentrum STUK te Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content