Meubilair residentie Kris Peeters te koop

© Christie's

Christie’s veilt meubels uit het Hotel Errera, het 18e-eeuwse stadshotel waar Kris Peeters resideert.

Christie’s Amsterdam veilt meubels uit het Hotel Errera, het 18e-eeuwse stadshotel in Brussel waar de Vlaamse minister-president Kris Peeters resideert. Belangrijk detail: De Vlaamse Gemeenschap is niet de verkoper.

Woensdag en donderdag 13 en 14 december veilt Christie’s Amsterdam bezittingen uit adellijk bezit. In dit aanbod vonden we enkele prachtige achttiende-eeuwse zitmeubels afkomstig uit het riante Hotel Errera in Brussel. Dit prachtige pand werd in 1782 opgetrokken in de Lodewijk XVI-stijl.

Het gebouw veranderde in de 19de eeuw meermalen van eigenaar. Tussen 1988 en 1992 stond het een tijd leeg en werd het ook beroofd. Daarna werd het pand gerestaureerd tot residentie van de minister-president.

Fraai meubilair

Nu veilt Christie’s dus een aantal antieke meubels die ooit tot het patrimonium van dit gebouw behoorden. Het gaat dus niet om meubels die eigendom waren van de Vlaamse Gemeenschap. Die is dus evenmin de verkoper.

Maar de Gemeenschap zou wel eens belangstelling kunnen tonen, want het gaat om fraai meubilair, ondermeer een mooie sofa in Lodewijk XVI-stijl, geschat op 1.500 à 2.000 euro. Dat is een lage schatting voor een 18de eeuws meubel.

In totaal worden voor ongeveer 40.000 euro aan meubels uit dit hotel verkocht. Wie belangstelling heeft, kan alles in de volgende dagen bekijken bij Christie’s in Amsterdam (Cornelis Schuytstraat 57).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content