Met Damien Hirst de wereld rond

© AFP

In de 11 filialen van Gagosian Gallery staan de dot paintings van Damien Hirst centraal.

De spot paintings van Damien Hirst zijn momenteel wereldwijd op 11 locaties van de Gagosian Gallery te zien. Wie alle tentoonstellingen bezoekt, krijgt een door Hirst gesigneerde stippenkaart.

In totaal hangen op de 11 locaties van de Gagosian Gallery zo’n 300 schilderijen met stippen van Hirst. In totaal creëerde de kunstenaar er de afgelopen 25 jaar zo’n 1400, al maakte hij er zelf slechts 5. De rest liet hij over aan zijn atelier.

Met ‘The complet spot paintings 1986-2011’ presenteert Gagosian voor het eerst in zijn geschiedenis op al zijn locaties op hetzelfde moment het werk van een en dezelfde kunstenaar. De galerij is eigendom van de Amerikaanse kunstverzamelaar Lary Gagosian.

Damien Hirst behoort tot de belangrijkste hedendaagse kunstenaars ter wereld. Hij geniet wereldfaam door zijn met diamanten bezette schedel, getiteld ‘For the Love of God’. Vanaf 4 april krijgt Hirst trouwens een solotentoonstelling in het Londense Tate Modern.

Wie de uitdaging wil aangaan, moet zich eerst inschrijven op de website van de Gagosian Gallery. In New York heeft Gagosian drie galerijen, in Londen twee en in Los Angeles, Parijs, Rome, Hong, Athene en Genève één. (EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content