Meer dan 8000 bezoekers voor tiende Museumnacht in Antwerpen

© Facebook/ Ontwerp: Rob Marcelis/ Schilderij: Jozef Van Lerius: Henriëtte Mayer van den Bergh (1857)

In Antwerpen heeft de tiende editie van Museumnacht 8.300 bezoekers gelokt. Dat laat initiatiefnemer, kunstcommunicatiecentrum Prospekta, weten.

Naast de gebruikelijke tentsoonstellingen en nachtelijke rondleidingen werden er tal van workshops, zomerbars, concerten en fotoshoots georganiseerd. Tien jaar geleden werd Museumnacht in het leven geroepen om de Antwerpse musea en hun collecties op een laagdrempelige en gezellige manier in de kijker te zetten. Met één polsbandje kunnen de bezoekers terecht in alle deelnemende musea, zonder onder meer het MAS, Red Star Line Museum en het Museum voor Hedendaagse Kunst. De verplaatsingen tussen de musea gebeuren vooral te voet of met de fiets, maar er werden ook pendelbussen ingezet.

Speciaal voor de feestelijke tiende editie werd dit jaar een nieuw concept aan het evenement toegevoegd. In de Gildekamersstraat aan de achterzijde van het Antwerpse stsadhuis vond een afterparty voor 700 bezoekers plaats ineen gebouw waar de provincie Antwerpen momenteel werkt aan een nieuw museum rond edelsmeetkunst en juwelen. Vrijwilligers van jongerenorganisaties AmuseeVous en MAS in Jonge Handen zorgden voor een gemaakste combinatie van kunst en dj-sets.

Wie zaterdag en bezoek bracht aan Museumnacht kan overigens zijn of haar polsbandje nog tot eind augustus inruilen voor een gratis bezoek aan een van de deelnemende musea.(Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content