MAS veilt kunstwerken voor Music for Life

© Filip Dujardin

De werken die sinds de opening van het MAS in de roltrapvitrines hangen, worden geveild.

De werken die sinds de opening van het Antwerpse Museum Aan de Stroom (MAS) in de roltrapvitrines van de wandelboulevard hangen, worden geveild voor Music for Life. Veilingmeester Mon Bernaerts zal alles in goede banen leiden. Naar aanleiding van de opening van het MAS werkten een 80-tal jongeren rond het thema ‘over de grenzen heen’. Niet alleen kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven, van wie acht grote werken in het MAS hangen, maar ook de kunsteducatieve organisaties Piazza del’Arte en De Veerman stonden hen bij.

De werken, die zowel fotografie, houtbewerking als mixed media omvatten, worden om 19 uur geveild. Gelukkige kopers zullen wel nog eventjes geduld moeten uitoefenen vooraleer ze hun nieuwe aanwinst in hun woonkamer kunnen hangen. Want tot mei 2012 blijven de werken in het MAS.

Ook de opbrengst van de verkoop van de hapjes van Restaurant ’t Zilte gaat naar Music for Life. Zoals elke donderdag opent een van de museumzalen, in dit geval de vijfde verdieping met als thema ‘Wereldstad’, tot 21 uur de deuren.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content