Maarten Soete programmeert Jong Theater voor TAZ

© TAZ

Oostendenaar Maarten Soete neemt de programmatie van het aspect Jong Theater over van zijn voorganger Steven Heene.

Het aspect Jong Theater van de veertiende editie van Theater Aan Zee (TAZ) in Oostende zal geleid worden door Maarten Soete (27). Hij neemt de taak van programmeur over van Steven Heene. Dat heeft de festivaldirectie bekendgemaakt.

Maarten Soete is afkomstig uit Oostende en was voorheen actief bij het VTi (Vlaams Theaterinstituut) en bij Bâstard, een driedaags Brussels festival met focus op beginnende podiumkunstenaars.

De basis voor het Jong Theater wordt behouden. Het gaat om een zoektocht naar boeiende jonge podiumkunstenaars, interessante ontmoetingen, nieuwe creaties, enz.

Openingsvoorstelling

Naast theater krijgen dans en performance een meer nadrukkelijke plaats in het programma. TAZ wil een kruisbestuiving tussen verschillende disciplines tot stand brengen en verschillende generaties podiumkunstenaars dichter bij elkaar brengen.

De jonge garde krijgt voor de openingsvoorstelling ‘Vliegen tot de hemel’ alvast steun van ’t Arsenaal uit Mechelen onder leiding van directeur Michael De Cock en het Brussels Jazz Orchestra (BJO) onder leiding van Frank Vaganée.

Theater Aan Zee 2010 vindt plaats van 29 juli tot en met 7 augustus in Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content