Kunstendag voor Kinderen: ‘Kinderen zijn het publiek van morgen’

Kinderen ontdekken muziekinstrumenten © Getty Images/iStockphoto

De vijfde editie van Kunstendag voor Kinderen, die op 20/11 plaatsvindt, wil families met kinderen tot 12 jaar stimuleren om te participeren aan kunst. Het evenement wordt georganiseerd door de afdeling kunsten van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM) van de Vlaamse regering.

Meer dan 175 kunstenorganisaties, cultuurcentra en bibliotheken organiseren een 300-tal voorstellingen, rondleidingen en workshops voor gezinnen met kinderen. Sommige activiteiten zijn gratis, andere activiteiten worden aangeboden aan een voordeeltarief.

Op die dag kunnen families met kinderen tot 12 jaar in Vlaanderen en Brussel kennismaken met kunstactiviteiten van allerlei aard: muziek, dans, theater, beeldende kunst en film. “De bedoeling van de dag is kinderen in gezinsverband in contact brengen met kunst en kunstenaars. Kinderen zijn immers het publiek van morgen”, zegt de organisatie. Vlaams minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz beleeft de Kunstendag voor Kinderen dit jaar mee in de KVS in Brussel. De KVS doet voor het eerst mee omdat het Brusselse stadstheater volgens de nieuwe directeur Michael De Cock “een plek wil zijn voor alle leeftijden”.

Kunstendagvoorkinderen.be

(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content