Kunst en wetenschap ontmoeten elkaar

© Belga

Kunst en wetenschap ontmoeten elkaar vrijdag op de ‘Nacht van de onderzoekers’.

Kunstenaars en wetenschappers vertellen verhalen over het ontstaan van kunstwerken, zowel door de natuur als door de mens gemaakt, en leiden je doorheen de mysterieuze en boeiende wereld van de wetenschap.
De verhalen van kunstenaar en wetenschappers worden ondersteund door thematische rondleidingen, workshops, demonstraties en tentoongesteld materiaal. Dit alles wordt gevisualiseerd met digitale toepassingen, foto’s, video’s, muziek, 3D-projecties, schilderijen aardewerken potten, kunstwerken vervaardigd uit natuurelementen en natuurverschijnselen zoals de prachtige artistieke beelden van sterrennevels uit de ruimte.

Dank zij hoogtechnologisch wetenschappelijk onderzoek dringen we dieper door in het onbekende. We bepalen niet alleen de ouderdom van kunstvoorwerpen of van oude aardewerk potten maar ook die van natuurlijk materiaal, zoals hout en bomen, en toveren oude schilderijen, die onder recentere verflagen verborgen zijn, weer tevoorschijn.

Door het samenbrengen van kunst en wetenschap wordt het belang van de natuurwetenschappen, zoals fysica, scheikunde, wiskunde, biologie en aardrijkskunde tastbaar. (INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content