Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in top 50 van best bezochte Europese musea

© Belga

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België behoren tot de top 50 van Europa’s best bezochte musea, zo blijkt uit een net gepubliceerd rapport van The Art Newspaper.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) staan net in de top 50 van Europa’s best bezochte musea, met ruim 750.000 bezoekers in 2015. Wereldwijd bekleden de Brusselse musea de 82e stek. In eigen land scoren de musea, die onder meer het Magrittemuseum en het Fin-de-Sièclemuseum omvatten, het beste.

De 767.355 bezoekers die de musea in 2015 optekenden, betekenden een stijging met 12,5 pct in vergelijking met 2014. Die stijging is te danken aan “het succes van de tijdelijke tentoonstellingen, een uitgebreid aanbod aan activiteiten en de dynamische collecties”, aldus de KMSKB in een persbericht. Zo kreeg de Marc Chagall-retrospectieve op vier maanden tijd 150.000 bezoekers over de vloer.

Ondanks de aanslagen in Brussel “blijft het publiek vol passie naar onze musea komen”, menen de musea. Naast de nieuwe veiligheidsmaatregelen (veiligheidsportieken, metaaldetectoren, opleiding van het personeel), spoorden ook de vele warme steunbetuigingen om onze deuren snel te heropenen. Voor velen is het museum een belangrijke symbool tegen intolerantie.”

Wereldwijd het best bezochte museum is het Louvre, met meer dan 8,5 miljoen bezoekers in 2015. Het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum of Art vervolledigen de top drie. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content