Knokke neemt niet deel aan Beaufort 2012

© Belga

Volgens burgemeester Lippens heeft Knokke Beaufort niet nodig.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist doet volgend jaar niet meer mee met Beaufort, het zomers kunstenfestival dat de provincie om de drie jaar aan de kust organiseert.

Beaufort is volgend jaar aan zijn vierde editie toe. Beaufort laat werken van hedendaagse kunstenaars zien. Die vallen niet bij iedereen in de smaak. Bij de vorige editie, in 2009, stuitte de krotwoning van de Poolse kunstenaar Kusmiroswski in Blankenberge een aantal mensen tegen de borst.

Knokke-Heist liet vorig jaar al weten niet veel zin meer te hebben in een nieuwe deelname en voegt nu de daad bij het woord. Burgemeester Leopold Lippens zegt dat zijn gemeente in het verleden van Beaufort kunstwerken kreeg opgedrongen, terwijl andere gemeenten wel mochten kiezen. “Knokke-Heist heeft bovendien een rijk kunstenaanbod en de gemeente telt meer kunstgalerijen dan welke andere stad of gemeente in Vlaanderen, ” zegt Lippens.

Herman Van Rompuy
Gedeputeerde Gunter Pertry betreurt de beslissing van Knokke-Heist maar hij zegt de gemeenten niet te kunnen verplichten om deel te nemen.

Beaufort04 staat in het teken van Europa en Europese hedendaagse kunst. Europees president Herman Van Rompuy is peter van het evenement. Er wordt 3,7 miljoen euro voor uitgetrokken. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content