Kinderen kunnen Brussel op originele manieren ontdekken

© Museum van de Stad Brussel

Manneken Pis en Sint-Goedele spelen de hoofdrol in de activiteiten voor de kinderen.

Kinderen vanaf drie jaar kunnn voortaan kennismaken met de stad Brussel via speurtochten in het stadsmuseum, ook wel gekend als het Broodhuis, en de stad zelf. Aan de hand van een guitig geïllustreerd boekje nemen Manneken Pis en Sint-Goedele, twee symbolische figuren in onze hoofdstad, de allerkleinsten mee op ontdekking van de Brusselse legenden. Daarnaast kunnen ze via de brochure ‘Dieren in het Museum’ leeuwen, vogels en vissen ontdekken op de kunstwerken.

Met deze twee nieuwe activiteiten breidt het museum zijn aanbod voor kinderen uit. Tot nu toe beschikte het museum al over educatief materiaal voor kinderen van 6-8 en 9-12 jaar. Die tochten focussen op het water in de stad, de ontwikkeling van de stad en op de garderobe van Manneken Pis. Naar aanleiding van de tijdelijke tentoonstelling ‘Brussel in aquarel’ licht het museum via foto’s de evolutie van de stad toe.

Als supplement bij de kinderboekjes voorziet het museum een boekje voor de volwassenen met extra informatie. Met een parcourskaart kunnen ze bovendien een wandeling dooorheen het centrum uitstippelen. (Belga/EH)

Museum van de Stad Brussel, van dinsdag tot zondag op de Grote Markt van Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content